Antigua & Tikal
Holaaaaa,
allemaal bedankt voor jullie leuke reacties! en sorry dat t zo lang duurden maar ik heb nu eindelijk tijd gevonden om uitgebreid verslag te doen.
Ondertussen zijn er al bijna twee weken voorbij(tijd gaat snel!) en is er vanalles gebeurd. Vorige week maandag ben ik met spaanslessen begonnen. We begonnen die week met 4 nieuwe studenten, inclusief mijzelf, de andere drie komen allemaal uit amerika. Twee meisjes, Taylor en Elisa die elkaar al kende van school in amerika en Trent. Met Trent zit ik samen in de spaansles, hij komt uit ohio. Ik woon nu met hem in hetzelfde gastgezin(was eerst niet maar ik zal zo uitleggen hoe dat dan kan=P)
Ik heb les van 8 tot 12 uur, de eerste lessen (ik denk maandag tt/m woensdag) kwam ik nog wel veel tegen van wat ik op de middelbare heb gehad mr daarna werd ut wel wat lastiger mr opzich nog goed te doen!
Via school worden er ook allerlei activiteiten gepland, dinsdag ben ik een soort kerk gaan bezoeken die in een vijfsterren hotel ligt. Ik weet niet zeker of ik daar al fotos van heb gepost omdat ik niet genoeg tijd had eergister maar anders doe ik dat nog. Daarna hadden we op school salsa lessen, was egt heel grappig. Na de salsa lessen zijn we nog met zn 4ren wat gaan drinken in een bar. Hier hebben ze happy ours in zowat alle bars en dan zijn de mixdrankjes egt super goedkoop!!! iets van 2 euro voor bijvoorbeeld twee mojitos, dus dat is ideaal! hahah En de nachos zijn hier ook egt TE lekker. Savonds na ut avondeten thuis hadden we nog plannen om uit te gaan maar ik was egt te moe dus heb toen met mn huisgenootjes nog een beetje geklets omdat die woensdag weg zouden gaan voor twee dagen en daarna maar heel ff snel naar huis kwamen om hun tas te maken en ik ze dus niet meer zou zien omdat ik dan op school zou zijn!
Woensdag hadden we smiddags een uitstapje naar een maya dorp, en hebben we uitleg gekregen over de kleding die de mayas dragen en hoe die gemaakt worden en hebben we een bruiloft na gespeeld, was egt super leuk! Ik wou hier ook fotos van uploaden maar weet dus niet zeker of dat gelukt is. Ik zal dat ff checke dalijk en anders post ik ze als nog ( kan even duren....) Oja we hebben daar ook nog zelfgemaakte tortillas gegeten. Dat is iets wat ze hier dagelijks eten, ze zijn eigenlijk super droog maar ze vullen goed dus dat went wel om ze te eten. Savonds ben ik nog met een huisgenootje en de 3 andere van school uitgeweest, in monoloco (super leuk cafe) was ut ladies night dus dat hield in dat een aantal mixdrankjes maar liefst 4 Quetzals kosten dat is zn 40 cent!!!! Dus dat was een zeer geslaagde avond.
Donderdag weer smorgens gwoon les en smiddags een excursie naar een koffiefarm, was wel leuk om te doen en de koffie daar was egt heel lekker. Voor de rest niet egt veel over te vertellen=P savonds zouden we nog wat gaan drinken maar de twee meiden konden mn huis niet meer vinden, dus toen heb ik een avond gerelaxed voor de tv met mn fam.
Op vrijdag sloeg t noodlot toe... hahah nee grapje dat viel wel mee maar ik kwam tot de ontdekken dat ik best wel wat geld miste, toen ik dat tegen mn huisgenootje ging vertellen was zij net op dat moment ook haar geld aan ut tellen en ook ij miste geld. We zijn toen naar school gegaan om alles uit te leggen enzo, zij hadden dit nog nooit meegemaakt en zouden er mee aan de slag gaan. Ik kreeg toen de optie aangeboden om te switchen van familie en dat heb ik toen gedaan. Nu woon ik wel wat verder af van mn school, ongeveer een klein kwartiertje lopen, maar t huis is wel een stuk mooier. Ook deze familie is heel aardig, in t huis wonen 'papa' en 'mama' hun zoon met zn vrouw en ' oma'. Buiten Trent zit er ook nog een ander nederlands meisje mr zei gaat dit weekend weg.
Oke nadat ik snel gewisseld ben van huis moest ik mn spullen gaan pakken omdat ik samen met Trent naar Tikal zou gaan. We zijn op vrijdagavond met de bus vanuit guatemala city vertrokken om vervolgens om 9uur smorgens in flores ( plaatjes ongeveer 45min van Tikal) aan te komen. De planning was eigenlijk dat we om 6 uur zouden aankomen maar we hadden nogal wat probleempjes met onze bus.... de versnelling werkte niet egt en met nog een uur voor de boeg te hebben was de benzine op!!! dus toen is de buschauffeur met een voorbijganger mee gegaan om benzine te halen, terwijl wij daar met onze busgenoten achter bleven in de middle of nowhere=P Maar goed uiteindelijk toch aangekomen op de plek van bestemming alleen omdat we zo laat waren was onze minivan van flores naar tikal al weg en hebben we onze tour door tikal moeten verwisselen naar zondag. Die zaterdag hebben toen een boottochtje gemaakt met eenbootje van een oude man, die ons vanalles vertelde over de omgeving, al was dat moeilijk te volgen haha. Na de boottocht hebben we geziplined tussen de bomen, was egt cool!
Zondagmorgen werden we opgepikt voor onze tour door tikal. Tikal is egt super mooi!!!!!! zeker een aanrader om te doen als je in guatemala bent. De hoogste piramide die je daar kunt beklimmen is rond de 70 meter en eenmaal boven heb je egt een schitterend uitzicht. Savonds hebben we in t plaatstje waar we hebben overnacht nog wat gedronken, waarna t al weer tijd was om te gaan. Gelukkig ging de busreis terug een stuk sneller, maandag morgen waren we weer terug in Antigua. Die maandag was een feestdag in Antigua dus we hadden geen school. Die dag heb ik een beetje bijgeslapen en wat dingetjes in t centrum gedaan. Gisteren zijn we in de middag met school naar een chocolade fabriek geweest, om eerlijk te zijn had ik me daar iets meer van voor gesteld. Maar op het einde kregen we nog wat chocolade mee dus dat maakte t wel een beetje goed hahah.
Oke nu moet ik stoppen met mn verhaal want de lunch staat op mij te wachten, ik zal proberen om na t weekend weer een nieuw verhaal te posten!
Heeeeel veel groetjes!!!
Liefs Renee
Ej Renee!
Echt super om je verhaal te lezen! Al veel gedaan in de afgelopen twee weken en met je Spaans komt het ook wel goed zo te horen!
Ben benieuwd naar de rest van de foto's!
Veel mensen vragen trouwens waarom je niet mee doet met het NK ;)
Liefs,
Fem
Ha Renee!
Super leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt daar. Je hebt al veel geleerd en meegemaakt zo te horen! Wel fijn dat je naar een ander gezin kon. Nog heel veel plezier!
Britt
klinkt goed allemaal!! iig n stuk spannender dan wat ik doe op een dag :P je spaans al wat beter geworden? ;) inmiddels al begonnen met vrijwilligerswerk?
xx